Transport gratuit pentru comenzi mai mari de 200 lei, in aria de acoperire, conform Termeni si Conditii.

De ce cărțile alb-negru sunt perfecte pentru bebeluși?

De ce cărțile alb-negru sunt perfecte pentru bebeluși?

Mi-am dorit ca Tudor sa iubeasca cartile si mi-am propus sa ii arat carticele cat mai devreme. Cand era bebelus, nu descoperisem inca cartile Usborne si tare mi-ar fi placut. Cu toate acestea, i-am citit mereu, de cand era bebe mic de tot. La inceput, citeam cu voce tare cartea pe care o citeam eu, mai ales cand alaptam. Apoi ii citeam carti pentru copii, asta si pentru ca eram tare nerabdatoare sa ne bucuram impreuna de lectura. Iar el a fost mereu incantat de carti si inca este, are un limbaj avansat pentru varsta lui, iar asta imi place sa cred ca se datoareaza si faptului ca a fost mereu incojurat de carti si de povesti de foarte mic, iar cum televizorul nu a fost in viata lui pana la 2 ani, cartile au fost fereastra lui catre lume si sper ca vor ramane asa mereu. 

Dacă te întrebi când ai putea sa ii prezentati puiului tau primele carticele, sa stii ca nu e niciodata prea devreme. 

Pana la 6 luni, vederea bebelusului nu este dezvoltata complet. Inca nu focalizeaza prea bine si nu percepe toata gama de colori sau profunzimea. Pana la 3-4 luni, bebelusul reuseste sa distinga forme si contururi ale fetei tale la distanta de maxim 30 cm, exact distanta perfecta pentru a se uita in ochii tai cand il hranesti sau va alintati. Bebelusul se simte protejat in bratele voastre, fara sa stie ce lume mare e dincolo de ele. 

Totusi, bebelusii au nevoie si de stimulare pentru o dezvoltare armonioasa. Ei nu disting culorile si vad in mare parte in ceata, alb-negru, posibil nuante de gri, pana la 3-4 luni, cand incep sa vada culori, incepand cu rosu. Expertii sunt de parere ca daca ii arati bebelusului o imagine alb-negru, cu contraste puternice, ii vei capta imediat atentia. Trebuie sa fie intr-adevar exciting sa vezi forme si imagini noi intr-o lume incetosata! 

Cartile cu imagini alb-negru simple, clar conturate sunt perfecte pentru bebelusi. Cartile alb-negru pentru bebelusi stimuleaza dezvoltarea vederii, a dezvoltarii cognitive, fara sa ii supra-stimuleze. 

Asa ca luati  cartica alb-negru si pe cel mic in brate si priviti impreuna imaginile. Explicati-i imaginile ca sa inteleaga ce vad si chiar incercati sa aratati impreuna obiectele din carte si sa dati paginile impreuna. Ce bine ca sunt rezistente! 

Aici puteti vedea cum arata lumea pentru un bebelus de la naștere la 12 luni: https://www.visiondirect.co.uk/baby-sight-tool Iar aici puteti comanda carticele alb-negru:

Surse:
 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!